Kva skjer akkurat no

Korleis såg eigentleg huset i Sjursgarden ut. Eit gamalt slitt postkort sette meg på tanken. Akkurat der huset stend så var det ei uregelmessigheit i linseglaset til fotografen slik at det einaste som kunne tydast var at muren var omlag kvit, stova var mørk og at det var noko kvitt på venstre halvdel, truleg eit vindauge. Befaring syner at det truleg var to kjellardører og at den eine var dels dekt av trappetrinna mot vest. i sørveggen mot aust (høgre sida på dette biletet) var det eit luftehol. Utfordringa er om den eine kjellardøra kanskje var eit vindauge, men det er ikkje noko som tyder på det. Resten vert spekulasjonar med unntak av munnlege opplysningar om at der var minst eit småruta vindauge, Inngong midt på langveggen både foran og bak og i 1925 var det i alle fall dugnad på torvtaket. Truleg er dette svaret på kvifor huset datt så raskt saman, medan stabburet stend enno. Dette er kun ei rask grovskisse der breie glas er lagt til. Som du kan sjå så er vindauga plasserte litt ulikt for om mogeleg å hjelpa på husken til den som har sett dette i sin barndom. Er du ein av dei som hugsar noko så håpar eg at du tek kontakt med meg på ein av tre følgande måtar: sveostrem@homail.com, Svein Ove Østrem via facebook eller ved å ringje meg på telefonnummer 95801801 eller 71251983.

Svein Ove 09.12.2012 15:05

No har eg fått svar på korleis huset eigentleg såg ut. Takka vera Leikny og Per Engesmo kan du no sjå bileta i undermappa Sjursgarden her på emblemsbygda.com

| Svar

Nyeste kommentarer

09.11 | 16:49

Er det noen som har Bygdebok for Emblemsbygda, utgitt i 2019 til salgs ?
Ingen flere på ARK Moa.
97045588

24.10 | 16:33

Hei alle sammen!
Dette var en svært interresant oppdagelse all den tid at min kjære mormor, Ragna Marie Strømmen (f. Akslen) kom fra Aksla i Emblemsbygda.

13.08 | 10:14

Framme f v Johanne Furseth frå Fursetgarden og Tomasine Johnsdtr. Rørstad gift til Plassevågen i Emblemsvågen 1901. Ho kom frå Hjørundfjorden.

23.04 | 08:09

Oj! Det var tett