P. Stensagers intervju med Ludvik Ingebrigtsen Emblemsvåg gang på 1920-talet

Så vidt som eg kjenner til så finst det ikkje noko bilete av plassemannen Ludvik Ingebrigtsen (f.1844) frå Skodje, men det er mogeleg at dette er dottera til Ludvig. Han fekk rydda seg en husmannsplass i Emblemsvågen og vart i 1900-tellingen omtala som dampskipsekspeditør i Emblemsvågen. Dette var før kaia kom i 1906 i "Jektevika". Husmannsplassen heitte opphaveleg Reiten, men fekk etter kvart namnet Ludvikplassen, og det er etter han at vegen Ludvikdalen i dagens byggefelt har fått namnet sitt. Lovise var i så fall 17 år då dette biletet blei tatt.

Ludvig Ingebrigtsen Emblemsvåg 80 år. (i 1925 ) "Han har hørt et sagn (søndmørsbeskrivelse) om at på Austrem skal stå en guldstav derhvor solen skinner først om morgenen og sist om kvelden. Dette passer til der hvor husene til Knut Østrem står. Det må være en soleklar dag midt på sommerern. Under utskiftingen av utmarken på Emblem, Eikornås og Honningdal m.v. for en 30 år siden


hadde det blit hævdet med Ludvig som vitne, at Flisholmen skulde ha hat en sæterstøl i Austremsmarken, og at Flisholmen også skulde tat ved iland. I Olsviken, nu Havnevik,hadde de hat naustet, hvor de hadde veden. Således blev Flisholmen tilkjent Olsviken,men nu er den frabyttet Flisholmen."

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Jenny Emblemsvåg | Svar 19.09.2017 09.48

Finnes det noe informasjon om senere generasjoner i Emblemsvåg slekta? Er veldig nyskjerrig på om min familie dukker opp:))

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.10 | 22:52

Eg har no litt meir om Osehaugen, som ikkje ligg her enda. Ta gjerne kontakt på sveostrem@hotmail.com

...
17.10 | 20:35

Interessant lesing, for meg som prøver å skrive om slekta mi fra Osehaugen. Min bestefar var Johan Ingvald Emblemsvåg. Han dro 11.04.1910 tilCalifornia.

...
16.09 | 10:53

nr. tre bak frå høgre er Leif Emblem.framme til høgre kan vere Olav emblem

...
10.09 | 20:55

Fantastisk at du skrev ned dette Kjartan ,Har hørt en del fra før ,men dette var utfyllende .

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE