Kva skjer akkurat no


Telefonhistoria i Emblemsbygda er noko som ikkje har vore særleg mykje fortald sidan Bygda Vår prosjektet i 1987. Dette er sopass ny historie at ein enno har tid til å samla personlege

opplevingar ved sidan av reine, kalde fakta. For meg er den gode historia minst like viktig som faktainformasjonen. Med den gode historia kan me gje dei som har levd før oss eit namn og noko som gjer at me kan forstå enda betre kven dei var som personar. Eg ønsker at Emblemsbygda.com skal bidra med til å vedlikehalde fortellertradisjonen i bygda, og sørge for å samle dei for ettertida. Håpet er at du som les dette ynskjer vere med. I telefonhistoria vil du etterkvart finne spor av utvalde minner frå sambygdingane. Håpet er at også dagens unge kan finne noko interessant i teksten og at den gjev meining for den som ikkje har opplevd dei gamle telefonene og sentralborda.

| Svar

Nyeste kommentarer

09.11 | 16:49

Er det noen som har Bygdebok for Emblemsbygda, utgitt i 2019 til salgs ?
Ingen flere på ARK Moa.
97045588

24.10 | 16:33

Hei alle sammen!
Dette var en svært interresant oppdagelse all den tid at min kjære mormor, Ragna Marie Strømmen (f. Akslen) kom fra Aksla i Emblemsbygda.

13.08 | 10:14

Framme f v Johanne Furseth frå Fursetgarden og Tomasine Johnsdtr. Rørstad gift til Plassevågen i Emblemsvågen 1901. Ho kom frå Hjørundfjorden.

23.04 | 08:09

Oj! Det var tett