Kva skjer akkurat no

kvar vart slekta av der borte i Amerika?

Eg har mang ein gong angra på at eg ikkje var flinkare til å spørre om gamle dagar då eg var yngre. Då ville eg truleg ha fått mange av dei svara som eg brukar timar og dagar på å finne fragmenta etter. I staden for hyppig nytta ord som "truleg" og "sannsynleg", kunne eg kanskje heller ha skrive at "slik var det den gong". Mange bygdelag har tatt konsekvensen av dette og fleire av desse har hatt livskraftige sogelag i årevis allereie. Fylkeshistorikaren kan syne til innsamla kjelder i hopetal frå Volda, Surnadalen o.l. medan vår eiga bygd har vorte liggande i historias skuggedal i alt for mange år. 

det skal no verte slutt på at Emblemsbygda si historie skal ignorerast. Saman kan vi skape noko med varig verdi for dei som kjem etter oss. Problemet er likevel at mange av "vitarane" er borte og mange av dei gode historiene like eins. Men det finst heldigvis ei rekkje nye mogelegheiter for den som vil vere med å leite. Stadig nye kjelder vert digitaliserte og tilgjengeleg på nett, slik at me med eit enkelt søk kan finne opplysninger som ein ikkje trudde at dei fanst ein gong. Eit varig problem er å finne svar på kvar det vart av dei som utvandra. Der har eg funne ei spanande side på nettet. http://www.archives.com kostar litt å bruke, men eg vart overraska over kor mykje informasjon eg fann i denne amerikanske varianten av digitalarkivet. Eg skal ikkje seie at denne sida vil passe for alle, men det overraska meg kor mange opplysningar frå tidsrommet 1900-1930 som eg kunne finne. difor valde eg å dele tipset vidare. For min eigen del så har eg funne ein del av svara som eg søkte uten at det kosta både skjorta og buksa.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.01 | 13:02

Heisann! Takk for korr. Nye tekstar kjem no som bygdeboka er ferdig

...
18.01 | 12:50

Roar Opsahl heter ikke Arnvidsen som mellomnavn. Sondre er ikke født i 1992, men i 1993

...
28.10 | 10:57

Hei
Jeg leter etter bilde av en Ole Andreas Nilsen i Skodje født 1868 død 1935
Hans barnebarn som bor i Hammerfest ønsker og finne bilde av bestefaren

...
28.08 | 12:51

Det er noe som er utelatt fra Peder Greg Emblemsvågs tidslinje. SJ/ BN II/ N. 1964 til 1966. Deretter dro han til IØIII/ Steinkjer.
Han var min sjef, rådgiver

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE