Kva skjer akkurat no

kvar vart slekta av der borte i Amerika?

Eg har mang ein gong angra på at eg ikkje var flinkare til å spørre om gamle dagar då eg var yngre. Då ville eg truleg ha fått mange av dei svara som eg brukar timar og dagar på å finne fragmenta etter. I staden for hyppig nytta ord som "truleg" og "sannsynleg", kunne eg kanskje heller ha skrive at "slik var det den gong". Mange bygdelag har tatt konsekvensen av dette og fleire av desse har hatt livskraftige sogelag i årevis allereie. Fylkeshistorikaren kan syne til innsamla kjelder i hopetal frå Volda, Surnadalen o.l. medan vår eiga bygd har vorte liggande i historias skuggedal i alt for mange år. 

det skal no verte slutt på at Emblemsbygda si historie skal ignorerast. Saman kan vi skape noko med varig verdi for dei som kjem etter oss. Problemet er likevel at mange av "vitarane" er borte og mange av dei gode historiene like eins. Men det finst heldigvis ei rekkje nye mogelegheiter for den som vil vere med å leite. Stadig nye kjelder vert digitaliserte og tilgjengeleg på nett, slik at me med eit enkelt søk kan finne opplysninger som ein ikkje trudde at dei fanst ein gong. Eit varig problem er å finne svar på kvar det vart av dei som utvandra. Der har eg funne ei spanande side på nettet. http://www.archives.com kostar litt å bruke, men eg vart overraska over kor mykje informasjon eg fann i denne amerikanske varianten av digitalarkivet. Eg skal ikkje seie at denne sida vil passe for alle, men det overraska meg kor mange opplysningar frå tidsrommet 1900-1930 som eg kunne finne. difor valde eg å dele tipset vidare. For min eigen del så har eg funne ein del av svara som eg søkte uten at det kosta både skjorta og buksa.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.10 | 22:52

Eg har no litt meir om Osehaugen, som ikkje ligg her enda. Ta gjerne kontakt på sveostrem@hotmail.com

...
17.10 | 20:35

Interessant lesing, for meg som prøver å skrive om slekta mi fra Osehaugen. Min bestefar var Johan Ingvald Emblemsvåg. Han dro 11.04.1910 tilCalifornia.

...
16.09 | 10:53

nr. tre bak frå høgre er Leif Emblem.framme til høgre kan vere Olav emblem

...
10.09 | 20:55

Fantastisk at du skrev ned dette Kjartan ,Har hørt en del fra før ,men dette var utfyllende .

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE